Cautare


MacOS Big Sur: Noul chip Apple M1 va face aplicatiile sa ruleze mai rapid si mai usor
16 Noiembrie 2020 SO

MacOS Big Sur: Noul chip Apple M1 va face aplicatiile sa ruleze mai rapid si mai usor

In cadrul unui eveniment virtual de marti, Apple a dezvaluit noi Mac-uri care ruleaza pe noul sau chip M1 pentru Mac-uri, care va aduce imbunatatiri majore de performanta aplicatiilor pe noul sau sistem de operare, MacOS Big Sur.

Cu MacOS Big Sur care ruleaza pe Mac-uri cu noul chip M1 silicon-based, lansarea aplicatiilor este aproape instantanee, a declarat in cadrul evenimentului Craig Federighi, senior vice president of software engineering la Apple. Cu Safari, sistemul de operare va rula JavaScript de o data si jumatate mai repede, iar intregul sistem va fi de aproape doua ori mai receptiv - astfel, aplicatiile care necesita performante puternice pentru a reda animatii 3D sau a edita imagini video brute, vor rula mai usor. 

 

"Am optimizat toate aplicatiile noastre pentru M1", a declarat Federighi. 

 

Chip-ul M1 va aduce, de asemenea, o securitate sporita, inclusiv boot hardware securizat, criptare automata de inalta performanta pentru toate fisierele dvs. si protectii MacOS run-time. Acest lucru va ofera "cea mai avansata securitate a oricarui computer personal", a mai spus Federighi. 

 

MacOS Big Sur aduce, de asemenea, aplicatii universale, care pot rula pe un Mac bazat Intel sau M1. Adobe lanseaza versiuni universale ale aplicatiilor sale, incepand cu Lightroom luna viitoare si Photoshop la inceputul anului viitor. 

 

Pentru prima data, veti putea rula aplicatii iPhone si iPad direct pe Mac, a spus Federighi. 

 

MacOS Big Sur a fost lansat pentru toti utilizatorii joi. Pentru mai multe informatii, aflati daca Mac-ul dvs. este compatibil cu Big Sur (https://www.cnet.com/how-to/macos-big-sur-compatibility-find-out-if-your-device-will-work-with-the-new-os/), cum sa descarcati MacOS Big Sur (https://www.cnet.com/news/macos-big-sur-download-is-now-available-heres-how-to-get-it/) si cele mai bune functii pe care CNET le-a descoperit (https://www.cnet.com/how-to/here-are-the-5-best-macos-big-sur-features-and-how-to-use-them/). 

 

Sursa: www.cnet.com

 Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate