Cautare


Windows 7 si Chrome: Google tocmai a extins suportul cu sase luni
24 Noiembrie 2020 SO

Windows 7 si Chrome: Google tocmai a extins suportul cu sase luni

Chrome pentru Windows 7 va continua sa primeasca actualizari de securitate pana cel putin in 15 ianuarie 2022.

Google a decis sa extinda suportul pentru Windows 7 cu alte sase luni dincolo de planul sau initial, pentru a le oferi clientilor mai mult timp, in cazul in planurile lor de migrare la Windows 10 au fost intarziate de pandemia de COVID-19.

 

In ianuarie, Google a declarat ca asistenta Chrome va continua pana cel putin in iulie 2021, insa aceasta a fost cu cateva luni inainte de pandemie. 

 

Google a confirmat acum ca Chrome va sprijini Windows 7 pana cel putin in 15 ianuarie 2022. Dupa aceasta data, clientilor nu li se poate garanta ca primesc actualizari de securitate pentru Chrome pe Windows 7. 

 

Perioada extinsa de asistenta reflecta diferitele efecte pe care pandemia le-a avut asupra proiectelor IT si utilizarii tehnologiei in afaceri. Spre exemplu, in aprilie, CEO Microsoft, Satya Nadella, a declarat ca compania a vazut o transformare digitala de doi ani in doua luni, clientii sprijinind politicile de lucri de la distanta si de la lucru de la domiciliu. Acest lucru a  ajutat platformele de colaborare video precum Zoom si Microsoft Teams, ambele inregistrand o explozie a utilizarii. 

 

Pe de alta parte, directorul de inginerie Google pentru Chrome, Max Christoff, a evidentiat ca  multe dintre proiectele IT au fost blocate din cauza pandemiei, inclusiv planurile majore de migrare la "Windows 10. 

 

"In timp ce ultimele cateva  luni au servit drept catalizator pentru investitii in tehnologie si initiative de transformare digitala pentru multe organizatii, pentru altele, unele proiecte IT planificate ar fi trebuit sa ocupe un loc in spate", a scris Christoff intr-un blogpost. 

 

Un studiu pe care Google l-a comandat in trimestrul al doilea din 2020 a constatat ca 21% dintre companii erau inca in proces de migrare la Windows 10., 

 

"Cu aceasta extindere a asistentei, companiile cu upgrade-uri in curs pot fi sigure ca utilizatorii lor care raman pe Windows 7 vor continua sa beneficieze de avantajele de securitate si productivitate ale Chrome", a remarcat Christoff. 

 

Microsoft a incetat asistenta gratuita pentru Windows 7 in 14 ianuarie 2020. Cu toate acestea, companiile au avut optiunea de a plati pentru actualizari de securitate extinse pentru Windows 7. 

 

Organizatiile din anumite sectoare, cum ar fi cel al asistentei medicale, s-au luptat sa faca upgrade la Windows 10 pana la termenul limita. 

 

Sursa: www.zdnet.com

 Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate