Cautare


Windows 7: La un an dupa termenul de incetare a asistentei, milioane aleg sa nu faca upgrade
04 Ianuarie 2021 SO

Windows 7: La un an dupa termenul de incetare a asistentei, milioane aleg sa nu faca upgrade

Microsoft a incheiat oficial asistenta pentru sistemul sau de operare Windows 7 la inceputul anului 2020.

La un an dupa ce Microsoft a incheiat oficial asistenta pentru sistemul sau de operare, un numar mic, insa hotarat, de utilizatori PC, prefera sa lupte decat sa migreze. Cati? Nimeni nu stie cu siguranta, insa numarul a scazut substantial in ultimul an. 

 

In urma consultarii cu unii experti in analize, ZDNet calculat ca proprietarii a aproximativ 200 de milioane de PC-uri din intreaga lume au ignorat termenul limita si continua sa ruleze sistemul lor de operare preferat. Desigur, aceasta este o estimare aproximativa. 

 

Programul de analiza digitala al guvernului SUA, raporteaza numarul total, nefiltrat, al vizitatorilor site-urilor din SUA din ultimele 90 de zile. Unul dintre seturile de date include un raport al vizitelor de pe toate computerele care ruleaza orice versiune a Windows. 

 

La sfarsitul lunii decembrie 2019, 75,8% dintre aceste PC-uri rulau pe Windows 10, 18,9% erau inca pe Windows 7, iar 4,6% rulau pe Windows 8.x. 

 

Un an mai tarziu, in decembrie 2020, proportia PC-urilor care rulau pe Windows 10 a crescut cu 12%, la 87,8%, procentul Windows 7 a scazut sub 10%, la 8,5%, iar populatia de rezistenta Windows 8.x s-a redus mai mult ca niciodata, la 3,4%. 

 

Daca calculele ZDNet de acum un an sunt corecte, aceasta inseamna ca peste 100 milioane de PC-uri au fost retrase, reciclate sau actualizate in ultimele 12 luni. 

 

Alte masuratori indica o poveste aproape identica. 

 

La NetMarketShare, de exemplu, cifrele de la sfarsitul anului 2020 arata o crestere a utilizarii Windows 10 cu 11 puncte, de la 63% la 74%, in timp ce utilizarea Windows 7 a scazut de la 31,2% la 21,7%. 

 

La fel, StatCounter Global Stats arata ca numarul PC-urilor care ruleaza Windows 10 a  crescut cu peste 12  procente, de la 64,7% la 76%, in timp ce populatia de PC-uri Windows 7 a scazut cu aproape 10 procente, la 17,7%. 

 

Transformarea acestor procente in numere nu este o chestiune de simpla divizare, din pacate, deoarece nu se cunoaste numitorul. Microsoft sustine de ani de zile ca baza de utilizatori Windows este 1,5 miliarde, insa numarul PC-urilor Windows este, probabil, mult mai mic deatat, chiar si cu o crestere a vanzarilor de PC-uri in timpul pandemiei. Chiar si cu aceasta incertitudine, este clar ca cel putin 100 de milioane de PC-uri ruleaza inca Windows 7, iar numarul lor ar putea fi semnificativ mai mare. 

 

Unii dintre proprietarii de astfel de PC-uri platesc Microsoft pentru privilegiul de a primi actualizari de securitate, desi nu este clar cati fac parte din programul Extended Security Update. Si acei clienti se vor confrunta cu o presiune mai mare pentru a face upgrade in 2021, deoarece costul acestor actualizari se va dubla. 

 

Sursa: www.zdnet.com Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate